Raktári polcrendszerek

Raktározási megoldásaink között rendkívül széles a kínálat. A klasszikus csavarozható polcrendszerektől kezdve az önhordó raktárcsarnokig. Az alábbi felsorolás a teljesség igénye nélkül ismerteti a külömböző raktározási megoldásokat.

Csavarozható polcrendszerek

Egyszerű, erős, stabil A csavaros kötésű, különböző teherbírású és méretű polcok, lyukasztott derékszögprofilból álló lábakon állnak. A nagyobb polcok kialakításához rendelhető perforált merevítő és perforált síkszalag, mint „andrás” kereszt. A különösen nagy állványstabilitást a saroklemezek biztosítják. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a raktári polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, klasszikus tároló polcrendszert terveznek kialakítani. Az állvány magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a befogadó helyiség kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki az éléskamrától kezdve az ipari kézi raktárig bezárólag polcrendszerben gondolkodik.

Akasztható polcrendszerek

Egyszerű, könnyű, módosítható E rendszer fő eleme egy anyagtakarékos, nagy méretpontossággal sorozatban gyártott újszerű profil. Speciális U-profilból készült lábprofil a magasságától függő darabszámú mélységi merevítővel van szerelve. A függőleges polcállítási lehetőségek széles tárházát a 25 mm osztásközű lyukrendszer biztosítja. Az állványstabilitást keresztmerevítők használatával lehet fokozni. A polcokat egy könnyed kézmozdulattal átállíthatjuk a tárolandó termékek méretének megfelelően. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a könnyű polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol könnyű elemek igényes és olcsó tárolására alkalmas polcrendszert terveznek kialakítani, és ahol a polcok könnyű és gyors áthelyezhetősége elvárás. Az állvány magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a berendezendő helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki elsősorban könnyebb áruk tárolására alkalmas raktári polcrendszerben gondolkozik, mint például irodák, ipari raktárak, bankok, biztosítók, intézmények, hatóságok, irattárak, könyvtárak stb.

Galériás polcrendszer

Komplex, helytakarékos, bejárható Ezen rendszer a klasszikus, elsősorban kézi raktári polcrendszer és galéria ötvözése. A talajszinthez képest további két szint alakítható ki. Ezeken a szinteken bonyolultabb, szűkebb kialakításnál is könnyedén el lehet érni bármely raktári pozíciót. A galériás rendszerek mellé telepített raklapfeladó rendszerek rendkívül egyszerűvé és gyorsan kezelhetővé teszik a többszintes kézi raktárakat. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez az összetett polcrendszer minden olyan helyen alkalmazható, ahol könnyű elemek igényes és olcsó tárolására alkalmas polcrendszert terveznek kialakítani. A galériák magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a tároló helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a nehézállványos, magas rendszerei mellé, bővített kéziraktárat szeretne kialakítani, vagy a régi típusú, nagy belmagasságú épületek optimális kihasználását akarja megvalósítani, komolyabb belső anyagmozgatás nélkül.

Raklapos rendszer

Erős, stabil, biztonságos Az állvány elsősorban a nehéz raktártechnikai rendszerek szerves része. A raklapos állványrendszer meghatározója a beakasztható kapcsolófejes csatlakozás. A gerendák keresztmetszete az igények szerint változó tartóhossztól és a gerendák terhelésétől függ. A tartógerendák hidegen hengerelt zártszelvényekből, ill. nagyobb terhelés esetén IPE profilból készülnek. A felhasználhatóságot áttolásgátlók, oszlop- és keretvédők, acélpolc betétek, keresztgerendák, rácsos tárolók, ikresítők és egyéb kiegészítők teszik változatossá. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a raklapos állványrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, nehéz elemek tárolására alkalmas raktárrendszert terveznek kialakítani. A tároló szintek magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a befogadó helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki elsősorban palettás, vagyis raklapos ipari, nehéz vagy nagyobb kiterjedésű áru tárolására alkalmas raktári rendszerben gondolkodik.

Sínes bejárható tárolórendszer

Egyszerű, stabil, hatékony A klasszikus raklapos síktárolás mélységi változata. A szerkezet alapelemei a nehézállvány rendszereknél használt elemek variációi. A keretállásokra megfelelő számú hátsó- és felső merevítő beszerelését követően tartókonzolok kerülnek rögzítésre, melyekre perforáció nélküli keretprofilból készült sínek rögzülnek, csavarkötéssel. Az állványrendszer tervezése és telepítése során önálló teherviselő szerkezetként működik, megtámasztást, kirögzítést nem igényel. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a sínes jellegű betároló állványrendszer minden olyan helyen használható, ahol raklapos egységrakományok többszintű tárolását tervezik kialakítani. A szintek magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban a helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a nehézállványos, magas rendszerei mellé azonos áruk egy helyen történő betárolását szeretné megoldani. E rendszer jól használható nagy raktárak esetén a szállítmányok előkészítésére.

Önhordó raktári rendszer

Hatékony, gazdaságos, helytakarékos A klasszikus logisztikai központok létesítésénél az előzetesen felépített csarnok, majd ezt követően a belső raktárrész, a raktártechnikai berendezések, polcrendszerek kialakítása a sorrend. Az önhordó raktári rendszer szakít ezzel a költséges építési móddal és több szempontból is előnyösebb megoldást kínál. Egy betonozott területen felépíti a megtervezett raktár állványrendszerét és utána ezt burkolja kész csarnokká. Gyors és egyszerű kivitelezés, maximális terület kihasználás, az épület bármikor könnyedén mobilizálható, másik helyre áttelepíthető, olcsóbb, hiszen a különépület acél- vagy vasbetonszerkezetét megspóroltuk. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a raktárcsarnok rendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, helyoptimalizált módon kívánunk logisztikai központokat kialakítani. A csarnokok magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági korlátot elsősorban az anyagmozgatási eszközök költségoldala határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a 100 m2-től akár több ezer négyzetméteres egyterű raktárcsarnok megvalósításában gondolkozik.

Táblás termékek polcrendszere

Rendezett, egyszerű, stabil Ezen polcrendszer táblás jellegű termékek, síkanyagok tárolására alkalmas, amelyek élükre állíthatók. A betárolt termékek terhelhetik közvetlenül a gerendapártot, amely sérülékeny termékeknél rugalmas ragasztócsíkkal van ellátva, vagy akár faforgácslapfedéssel kiegészítve is rendelhető. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, speciális tárolási igényeket kielégítő polcrendszert terveznek kialakítani. Előnye, hogy kialakításából adódóan a speciális felépítmény elemeit eltávolítva hagyományos raklapos tárolásra is alkalmas, természetesen az előírt teherbírási küszöb alatt. A magassági korlátot elsősorban a befogadó helyiség kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki élére állított síkanyagok tárolását kívánja megoldani, vagy hagyományos raklapos, nehéz vagy nagyobb kiterjedésű áru tárolására alkalmas raktári rendszerben gondolkodik.

Karos polcrendszer

Hozzáférhető, átlátható, rendezett A karos polcrendszer a raklapos rendszer lábprofiljaiból, merevítőiből és egyéb kiegészítő elemeiből álló szálanyagok tárolására alkalmas raktártechnikai állvány. A konzolos elven működő állvány egy- illetve kétoldalas módon is készíthető. A karokat akár horganyzott acélráccsal, polcpanellel, vagy faforgácslap fedéssel is kiegészíthetjük, ezzel speciális polcos tárolási rendszert kialakítva. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a karos állványrendszer minden olyan helyen használható, ahol könnyebb szálanyagok tárolórendszerét tervezik kialakítani. A karos állvány méretei, és teherbírása minden esetben egyedileg tervezendő, a felhasznált profilok adottságaihoz igazítva. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki könnyebb szálanyagok, vagy táblás termékek tárolását ilyen módon kívánja megoldani.

Hordótároló polcrendszer

Biztonságos, mozgatható, erős A hordótároló polcrendszer a raklapos rendszer masszív, keretekből és gerendákból álló állványzatára épül. Bár megnevezésében a leggyakoribb alkalmazási módot tükrözi, gyakorlatilag mindenféle hengeres termék tárolására alkalmas, ahol a tárolandó anyag szempontjából megengedett a hengerpaláston történő “két pontos” alátámasztás. A tárolandó anyag tömege alapján a kereteket összekkötő gerenda teherbírása a raklapos rendszerhez hasonlóan változtatható. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, speciális tárolási igényeket kielégítő polcrendszert terveznek kialakítani. Előnye, hogy kialakításából adódóan a speciális felépítményt eltávolítva hagyományos raklapos tárolásra is alkalmas, természetesen az előírt teherbírási küszöb alatt. A magassági korlátot elsősorban a befogadó helyiség kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki ily módon tárolható hengeres termékeket kíván raktározni, vagy hagyományos raklapos, nehéz vagy nagyobb kiterjedésű áru tárolására alkalmas raktári rendszerben gondolkodik.

Kábeltároló rendszer

Cserélhető, módosítható, stabil Kábeldobtároló rendszernek nevezzük, de bármilyen hengeres termék tárolására alkalmas, ha megengedett az ilyen módon kialakított centrális tárolás. Ez a kábeldobtároló rendszert a raklapos nehézállványok merev profiljaiból készül. A rendszer stabilitását a megfelelő szögben történő döntés biztosítja, így a kábeldob “lefejtése” közben sem tud előreborulni. A raklapos állványrendszereknél alkalmazott kapcsolófej egy speciális változata teszi lehetővé, hogy a rendszer megbontása nélkül a dobok cserélhetők legyenek. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, speciális tárolási igényeket kielégítő polcrendszert terveznek kialakítani.A keretállások távolságát elsősorban a tárolandó dobok szélessége és tömege határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a hengeres termékeinek tárolását efféle módon kívánja rendszerben megoldani.

Mobil gördíthető rendszer

Helytakarékos, biztonságos, stabil Kábeldobtároló rendszernek nevezzük, de bármilyen hengeres termék tárolására alkalmas, ha megengedett az ilyen módon kialakított centrális tárolás. Ez a kábeldobtároló rendszert a raklapos nehézállványok merev profiljaiból készül. A rendszer stabilitását a megfelelő szögben történő döntés biztosítja, így a kábeldob “lefejtése” közben sem tud előreborulni. A raklapos állványrendszereknél alkalmazott kapcsolófej egy speciális változata teszi lehetővé, hogy a rendszer megbontása nélkül a dobok cserélhetők legyenek. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a polcrendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, speciális tárolási igényeket kielégítő polcrendszert terveznek kialakítani.A keretállások távolságát elsősorban a tárolandó dobok szélessége és tömege határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a hengeres termékeinek tárolását efféle módon kívánja rendszerben megoldani.

Gumiabroncs tároló rendszer

Egyszerű, rendezett, biztonságos E rendszer kétféle kivitelben rendelhető, a vevő igényei szerint. Nehéz állvánnyal készülő változatban, célszerűen a nagyobb teherbírás és mennyiségi tárolás esetére, illetve könnyebb kivitelben az üzleti értékesítés és műhelyek berendezésére. Mindkét rendszerünknél a tárolószintek könnyen, igény szerint állíthatóak, így lehetőség nyílik tárolószintenként más-más méretű abroncs tárolására, akár galériás kivitelben is. A tárolórendszert igény szerint szállítjuk és a helyszínen összeszereljük. Ez a tároló rendszer minden olyan helyen használható, ahol igényes és olcsó, különböző méretű gumiabroncsok, felnik tárolására alkalmas tárolórendszert terveznek kialakítani. A tárolószintek magassága és szélessége egyedileg tervezhető. A magassági méretet elsősorban a befogadó helyiségek kialakítása határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki a garázstól kezdve az ipari raktárig abroncstárolóban gondolkozik.